Istoric

Cum a luat fiinţă lucrarea grupului Evanghelion


Într-o zi de 1 Mai 2007, la Târgovişte, câţiva tineri din Betel, împreună cu Vlad (cel care a organizat ieşirea), ne-am dus la munte pentru recreere (cel puţin aşa credeau unii dintre noi). Printre alte activităţi, s-au făcut studii biblice, iar după două studii în care s-a vorbit despre Duhul Sfânt, un grup de tineri s-a hotărât să se roage Domnului pentru primirea botezului cu Duhul Sfânt. Nefiind nici un pastor sau alt slujitor ordinat cu noi, rugăciunea părea neîncrezătoare, dar Dumnezeu atunci a botezat cu Duhul Sfânt doi tineri… şi de aici a început totul. A doua seară au urmat încă cinci tineri, a treia zi alţi cinci tineri, şi aşa s-a transformat ieşirea noastră, dintr-o ieşire de „distracţie” de 1 Mai, într-o stăruinţă minunată după mila şi îndurarea lui Dumnezeu. Numai făcea nimeni nimic altceva decât să implore mila Domnului. După întoarcerea la Bucureşti, rugăciunile au continuat şi Dumnezeu în acel an a binecuvântat şi a botezat cu Duhul Sfânt mai bine de 70 de tineri. Aproape în fiecare zi de vineri noapte era rugăciune la Betel, iar în cursul săptămânii, marţi seara, după întâlnirea de tineret din cadrul bisericii, un grup de tineri care constituia nucleul, se rugau până în revărsatul zorilor. După aceasta, fiecare îşi vedea de şcoală sau serviciu, iar oboseala nu era luată în calcul, nici nu mai conta… tot ce conta pentru noi era prezenţa binecuvântată a lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt.

După aceasta, mişcaţi de Duhul Domnului, am început slujirea. Eram un grup de 40-50 de tineri care slujeam în biserică prin cântare şi îndemnuri la rugăciune. După fiecare slujbă rămâneam într-o încăpere din biserică pentru rugăciune. Pentru că eram prea mulţi, fratele Ştefan (pastorul care se ocupă de tineretul din Betel) ne-a sfătuit să ne împărţim în mai multe grupuri pentru a putea sluji mai eficient. Procedând astfel, a luat fiinţă Grupul Evanghelion. De la început grupul a avut scopul de a duce mesajul lui Dumnezeu prin cântare, rugăciune şi prin predicarea Cuvântului. Niciodată nu ne-am propus să fim doar un grup de laudă şi închinare în biserică, ci mai mult de atât, un grup de misiune. Şi astfel, prin mila lui Dumnezeu, au început ieşirile în misiune prin bisericile din jurul Bucureştiului şi nu numai. Au fost şi probleme… ca în orice lucrare, vrajmaşul a încercat să destrame grupul şi să ne oprească… a fost dureros pentru că descurajările au venit din partea celor apropiaţi, din partea celor de la care aşteptam încurajare. Au fost moment grele şi momente foarte grele… Odată, după ce ne-am întors dintr-o misiune de evanghelizare de o săptămână în Ucraina, ajunşi acasă, ne-am trezit că nu mai aveam voie să slujim în cadrul programului de tineret al bisericii.
De ce…?!
Dar Mulţumim lui Dumnezeu pentru că El a avut şi oamenii Lui prin care am fost încurajaţi şi prin care Domnul ne-a dat harul să putem continua slujirea. Niciodată nu am plecat în slujire, fără acordul pastorului nostru, fratele Florin Ianovici, frate care de fiecare dată ne-a încurajat.
De fapt, dacă nu ne-ar fi dat acordul să mergem nici nu am fi plecat, pentru că “Ascultarea face mai mult decât jertfa”. Slavă Domnului că a ştiut întotdeauna să pună oameni potriviţi, la locul potrivit. Astfel, după doi ani, a venit timpul ca liderul grupului, fratele Vlad Breană, să plece împreună cu familia, pentru câţiva ani, în misiune într-o localitate din ţară. Mulţi spuneau: “Gata. S-a terminat cu grupul Evanghelion”, însă noi nu continuam datorită unui om, ci prin mila şi îndurarea lui Dumnezeu! Daniel Popescu, un tânăr plin de râvnă a fost lăsat ca lider al grupului şi Evanghelion a contiunuat să slujească până azi Domnului, acolo unde El are nevoie.
Care este cheia poate mulţi se întreabă… Cum de grupul a rămas încă în picioare şi de ce Domnul lucrează cu putere prin aceşti tineri simplii şi nevrednici…?!
Adevărul este că numai mila şi dragostea lui Dumnezeu ne-a dat putere şi speranţă să mergem chiar de drumul e greu… Când ne-a fost mai greu, El ne-a ridicat cu dragoste, iar caând ne-a fost bine ne-a dat înţelepciunea să privim tot la El , fiindcă de la Domnul Dumnezeu vine izbăvirea!
Slăvit să fie Domnul care este acelaşi ieri, astăzi şi-n veci de veci! Amin.
Translate »